Nieuws/Entertainment
2420800
Entertainment

Dance Valley laat vooral clowneske kant zien

Dance Valley mag sinds het wegvallen van Extrema Outdoor eerder deze zomer het langst lopende dancefestival van Nederland noemen. Helaas bewijst het festival dat uitgebreide ervaring niet garant staat voor een hoge kwaliteit. De terreinindeling en de hoge volumes bij de podia maken dat op vrijwel ieder podium het geluid van een ander podium hoorbaar is. En dat maakt het helemaal los gaan bij je favoriete artiest wel moeilijker.

Het duurt dan ook lang voordat het festival echt losgaat. Pas tegen het vallen van de avond komt de sfeer er echt goed in. Het podium van Crazyland is de plek met de meeste sfeer. Dit jaar is er gekozen om dit podium buiten neer te zetten en niet in een tent. Jammer, juist een feestconcept als Crazyland gedijt goed in een tent. Crazyland is sexy en juist dat gevoel ontstaat eerder in de intieme sfeer van een tent.

Vallei

Uniek aan Dance Valley is het buitenpodium dat aan het eind van een vallei staat. Dit is de plek die het festival zijn ziel geeft. Juist hier duurt het lang voor het feest los barst. Pas wanneer Steve Aoki optreedt komt daar verandering in. Het blijft jammer dat deze artiest meer een clown is dan een een echte muzikant. Het hoogtepunt van zijn optreden is niet muzikaal, maar het moment dat hij met veel misbaar een foto maakt.

Deze verschuiving van muzikale inhoud naar entertainment is precies de zelfde ontwikkeling als die Dance Valley zelf door heeft gemaakt. Van een feest dat toonaangevend was en muzikaal pionierde naar een clownesk festivalletje in de luwte van het Nederlandse dance succes. Het is te hopen voor de organisatie dat dit is waar een nieuwe generatie danceliefhebbers naar op zoek is.