Nieuws/Entertainment
2421804
Entertainment

Michael Jackson-fans woedend op Sam Smith

Sam Smith

Sam Smith

Sam Smith heeft aardig wat vijanden gemaakt op sociale media. In een video die voor korte tijd op Instagram heeft gestaan is te horen dat de zanger zich uitspreekt over The King of Pop. „Ik houd niet van Michael Jackson, maar dit is een goed nummer”, zegt hij. Fans van MJ kunnen deze uitspraak op zijn zachtst gezegd niet waarderen.

Sam Smith

Sam Smith

Het begon als een onschuldig boottochtje, eindigde in een ware rel op sociale media. Sam Smith en Adam Lambert genieten op het water van het mooie weer en Lambert vindt het moment de moeite waard om te delen met zijn volgers op Instagram. Dat had hij beter niet kunnen doen. Michael Jackson-fans zijn woedend op Sam Smith omdat hij heeft gezegd niet van de inmiddels overleden zanger te houden.

Hoewel het bericht allang verwijderd is, leeft de woede om de uitspraak nog volop op sociale media. „Ik kan het best begrijpen als je zegt dat je niet van Michael Jackson zijn muziek houdt, maar ik tolereer het niet als je zegt dat je MJ niet leuk vindt. Dan wordt het persoonlijk. Heb je hem ontmoet?”, raast een fan. „Dit klinkt misschien overdreven, maar Sam Smith moet gedwongen worden zijn excuses te maken voor wat hij heeft gezegd”, voegt een ander daaraan toe.

„Sam Smith mag natuurlijk zijn mening hebben, maar je kunt simpelweg niet zeggen dat je Michael Jackson niet leuk vindt. Je zou dan moeten zeggen: ’het spijt me, maar de muziek van Michael Jackson is niet mijn favoriet’. Toon eens respect voor een legende!”. reageert weer iemand anders. „Dit is het einde van Sam Smith. Welke zichzelf respecterende muzikant zegt nou dat hij niets om Michael Jackson geeft”, concludeert iemand

Gelukkig voor Sam Smith zijn er ook nog veel mensen die het voor hem opnemen. „Het maakt toch helemaal niets uit dat Sam Smith dat heeft gezegd! Ik kan zoveel artiesten opnoemen waarvan in de muziek niet mooi vind en dat is mijn mening. Hij zou helemaal niet net alsof moeten doen dat hij alle muziek mooi vindt omdat hij beroemd is. Hij zei niet eens iets gemeens!”, verdedigt een fan de zanger. „Laten we wel even serieus blijven. Ik weer niet waarom mensen nu tekeer gaan op Sam Smith. Niet iedereen hoeft iedere beroemdheid leuk te vinden. Het is zo dom om hier moeilijk over te doen. We zijn allemaal maar gewoon mensen. Besteed er gewoon geen aandacht aan”, valt een ander hem bij.

Sam Smith heeft op het moment van schrijven nog niet op alle commotie gereageerd.