Nieuws/Entertainment

’Het doet ons enorm goed dat papa weer wat blijdschap vindt’

OG3NE zwijgt over leeftijdsverschil

ANP Kippa/Instagram

Het doet de zangeressen van OG3NE ’enorm goed’ dat hun vader Rick Vol een nieuwe relatie heeft. Dat laten Lisa, Shelley en Amy zondag weten in een verklaring. Over het leeftijdsverschil van 35 jaar, en de ophef die naar aanleiding daarvan ontstond, wordt door de meiden vooralsnog gezwegen.

ANP Kippa/Instagram

Vader Rick (55) deelde zaterdagavond een foto op sociale media, waarop hij te zien is met zijn nieuwe vriendin, de 20-jarige Janine Aarts. „Je leven oppakken gaat pas lukken als iemand je laat zien en voelen dat er nog een leven is. Daarom nu genieten van deze zomervakantie met Janine”, aldus de liedjesschrijver.

"We hebben van dichtbij meegemaakt dat Janine een supergrote steun is"

„Het doet ons enorm goed om mee te maken dat papa weer wat blijdschap vindt. Het helpt als je iemand hebt die voor je klaarstaat en je weer een beetje het geluk laat voelen”, aldus Lisa (24), Shelley en Amy (beide 22) in het statement. „We hebben het allemaal nog erg zwaar met het verlies van mama en weten door onze eigen relaties ook hoe belangrijk het is om niet alleen door de dalen te gaan en iemand te hebben die je er weer bovenop helpt wanneer je het even niet meer ziet zitten.”

Kritiek

Op sociale media wordt Rick overspoeld met felicitaties, maar ondertussen klinkt er ook kritiek. Zo zijn er volgers die hem verwijten dat hij ruim een jaar na het overlijden van zijn vrouw Isolde, een nieuwe relatie heeft. Daarnaast is het leeftijdsverschil van 35 jaar - Janine is bovendien jonger dan het zangtrio - voor veel mensen reden om hun ongezouten mening te geven.

Lisa, Shelley en Amy benadrukken echter dat het kersverse stel elkaar ontzettend gelukkig maakt en laten niets los over het leeftijdsverschil. „We hebben van dichtbij meegemaakt dat Janine een supergrote steun is, onze vader gelukkig en blij maakt, iets wat je als dochters natuurlijk het allerliefste wilt.”