Nieuws/Entertainment
2423175
Entertainment

Regisseur Christopher Nolan redde carrière Michael Caine

Christopher Nolan (l.) en Michael Caine

Christopher Nolan (l.) en Michael Caine

Filmmaker Christopher Nolan kan een potje breken bij Michael Caine. De 85-jarige Britse acteur zegt dat hij zijn beste films te danken heeft aan de regisseur. „Ik hou van die man”, zei Caine volgens The Mirror.

Christopher Nolan (l.) en Michael Caine

Christopher Nolan (l.) en Michael Caine

De acteur vreesde vijftien jaar geleden dat zijn carrière over was, maar toen vroeg Nolan hem de rol van butler Alfred voor zijn rekening te nemen in zijn Batman-trilogie. „Hij kwam met Batman Begins en dat zorgde voor een herstart van mijn acteercarrière.”

Caine stelt dat zijn recentere werk zijn beste ooit is. „Wanneer je 70 of 75 bent, denk je dat het over is. Maar sindsdien maakte ik zeven van mijn beste films.” Dat heeft de acteur naar eigen zeggen allemaal te danken aan Nolan. „Ik zie hem als mijn geluksbrenger.”

Hoewel Caine nog steeds actief is als acteur, zijn nieuwste film The King of Thieves verschijnt in september, denkt hij er wel aan te stoppen. „Het is nog niet zo ver, maar ik voel dat het eraan zit te komen”, zei Caine eerder al over een pensioen. „Opstaan om half zes en pagina’s aan dialogen uit mijn hoofd leren, is niet mijn idee van paradijs.”