Nieuws/Entertainment
2424000
Entertainment

Terugkeer Eredivisie trekt veel bekijks

De eerste zondaguitzending van het nieuwe voetbalseizoen in Studio Sport Eredivisie is bekeken door 1,9 miljoen mensen. Daarmee was de eerste 'bord op schoot'-uitzending op NPO 1 van het seizoen 2018-2019 direct het best bekeken programma van de zondag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Ook de slotdag van het EK Atletiek wist veel kijkers te boeien. Ruim 1 miljoen mensen zagen hoe Sifan Hassan in Berlijn goud veroverde op de 5000 meter, de eerste gouden medaille voor de Nederlandse equipe. Daarnaast was er zilver voor de vrouwen op de 4 x 100 meter estafette en brons voor de mannen op hetzelfde onderdeel.

De documentaire over de tragische dood van cameraman Stan Storimans trok zondagavond laat 384.000 kijkers naar RTL 4. Het was zondag precies tien jaar geleden dat Storimans om het leven kwam bij een Russische raketaanval in het Georgische stadje Gori.

Het aantal kijkers voor Zomergasten zakte flink na de 777.000 van de uitzending van vorige week met Louis van Gaal. De derde Zomergast, internetpionier Marleen Stikker, was goed voor 244.000 kijkers.