Nieuws/Entertainment

Will.i.am verliest bijna tien kilo

Hollandse Hoogte

Een gezondere levensstijl heeft will.i.am geen windeieren gelegd. De rapper is bijna 10 kilo afgevallen en voelt zich veel beter.

Hollandse Hoogte

„Ik at slecht en sliep slecht. Geen discipline”, vertelde will.i.am aan Arianna Huffington op haar Thrive Global podcast. „Ik ging rond 5 uur ’s nachts naar bed en dacht dat twee uur slapen en af en toe een tukje genoeg was.” Zijn levensstijl bezorgde will.i.am allerlei gezondheidsklachten. „Ik kreeg last van diverse stoornissen. Beginnend met een hoge bloeddruk en te hoog cholesterol. Verder had ik last van onder meer te veel maagzuur en een loopneus. En van het een kwam het ander.”

Zijn dokter maakte de Black Eyed Peas-rapper duidelijk dat het roer om moest. „Ik veranderde van regime, ging vegetarisch eten en veranderde mijn leven. Ik verloor bijna 10 kilo”, zei hij. „Mijn cholesterol daalde, mijn hoge bloeddruk daalde. Mijn stressniveaus zijn natuurlijk gedaald. Ik heb meer energie. Mijn slaapregime is nu top.”

Het ’nieuwe leven’ bevalt de rapper prima. Zo goed zelfs, dat hij iedereen een dieet zonder vlees, bewerkt voedsel en suiker aanraadt. „Het veranderde mijn leven, en ik moedig iedereen aan om vegetarisch te eten. Je hebt het vlees niet nodig, je hoeft geen rottend vlees in je lichaam te hebben. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik denk: ’bah’. Ik had de dood in me. Verrot vlees en gekke chemicaliën waarvan ik de naam niet kan uitspreken. Dat zou je niet in je eigen motortje moeten willen stoppen.”

Bekijk meer van