Nieuws/Entertainment
243219608
Entertainment

Victor Löw brengt De Aanslag als hoorspel

Victor Löw

Victor Löw

De toneelversie van het boek De Aanslag van Harry Mulisch is op 4 mei als hoorspel te horen in het Radio 5-programma Volgspot. De Aanslag, met in de hoofdrollen Victor Löw en Henriëtte Tol, zou de komende maanden in de theaters te zien zijn, maar door de coronacrisis zijn die in het hele land nog zeker twee maanden gesloten.

Victor Löw

Victor Löw

Regisseur Ursul de Geer maakte met zijn acteurs echter een hoorspelversie die op 4 mei, na de Dodenherdenking, in Volgspot in première gaat. Of het toneelstuk komend seizoen nog in reprise wordt genomen, is niet bekend. Volgspot-presentator Astrid de Jong spreekt voorafgaand met Ursul de Geer over het boek, het stuk en zijn radiobewerking.

Oscar

De Aanslag vertelt over de moord op een collaborerende politieagent in de hongerwinter van 1945. De 12-jarige Anton Steenwijk blijft alleen achter als zijn familie als represaille wordt opgepakt en gefusilleerd. Het waarom van de gebeurtenissen blijft de rest van zijn leven aan hem knagen.

De Aanslag werd eerder verfilmd door regisseur Fons Rademakers. Het drama, met in de hoofdrollen Derek de Lint, Monique van de Ven, Huub van der Lubbe en John Kraaijkamp sr., won een Oscar voor beste buitenlandse speelfilm.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo