Nieuws/Entertainment
2432694
Entertainment

Lowlands-baas: ’Met hitte zou het te zwaar zijn’

Festivalbaas Eric van Eerdenburg is blij dat Lowlands niet in de afgelopen langdurige periode van hitte is gevallen. Voor veel festivalbezoekers was het anders te zwaar geworden, denkt hij.

„Zo heet als het de afgelopen tijd is geweest, wordt het gelukkig niet”, zo kijkt Eric alvast vooruit naar komend weekeinde, als de 26e editie van Lowlands op het programma staat. „Dan is het hier toch wel zwaar, denk ik. Mensen worden een beetje sloom en pas als het afkoelt, gaan ze op pad.”

„En als we dit soort weer hebben: beetje bewolkt, het zonnetje dat er een beetje doorheen komt, dan ben ik heel tevreden”, vervolgt Eric. „Dit soort temperaturen van 22, 23 graden. Dat is natuurlijk heerlijk. Dat is fantastisch festivalweer.”

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw van Lowlands. Altijd een spannende periode, vindt de organisator. „Er zijn altijd weer nieuwe dingen. Je probeert nieuwe indelingen te maken, kijkt of er nog dingen beter kunnen.” Het nieuwe Alpha-podium, dat vorig jaar zijn debuut maakte, keert terug. Wel is het podium dit jaar iets hoger, zodat het zicht achterin ook optimaal is.