Nieuws/Entertainment
2433596
Entertainment

Shirma Rouse werkt aan eerbetoon Aretha Franklin

Shirma Rouse wil Aretha Franklin eren rond haar 77e verjaardag. Het nieuws dat The Queen of Soul op sterven ligt, bracht Shirma op het idee „een soulavond ter ere van haar” te organiseren.

„Ik voel er niets voor om nu gelijk iets te gaan doen, maar het lijkt me mooi om in het voorjaar iets rond haar verjaardag te doen.” Aretha, die al jaren aan kanker lijdt en momenteel thuis in Detroit wordt omringd door haar familie, is jarig op 25 maart. „Het lijkt me te gek om dat weekeinde een eerbetoon te houden in drie, vier grote popzalen in het land.”

Hoe de avond er precies uit gaat zien, weet Shirma nog niet. „Alle grote hits, nummers als Respect, Think, Natural Woman en Baby I Love You, de liedjes waar je bij Aretha meteen aan denkt, komen natuurlijk terug. Misschien is het wel leuk om iets met gastartiesten te doen. Er zijn meer mensen die gek zijn op Aretha.”

Vrede

Het oeuvre van The Queen of Soul is niet nieuw voor Shirma. Van september tot mei trok de zangeres door het land met haar Shirma Sings Aretha ’The Queen of Soul Celebration Tour’. „Ik vind dat je iemand moet eren als ze nog leven. Daarom heb ik net de grote theatertour gehad van bijna vijftig voorstellingen.”

Dat Aretha op sterven ligt, kwam voor Shirma niet als verrassing. „Ze is sinds 2010 al ziek en had al afscheid genomen als artiest. Die ziekte is natuurlijk verschrikkelijk, maar ze heeft onder haar voorwaarden kunnen stoppen. We zijn de laatste jaren zoveel grootheden plotseling verloren; Michael Jackson, Whitney Houston, George Michael, Prince. Dat waren allemaal verrassingen, nu kunnen we bijna afscheid nemen. Dat vind ik wel heel bijzonder.”

Volgens Shirma zijn de door haar genoemde artiesten „tijdloos.” „We willen eigenlijk niet horen dat ze er niet meer zullen zijn. Aretha laat een heel groot oeuvre achter. Ik denk dat het voor haar goed genoeg is geweest. Als ze nu heen mag gaan, doet ze dat in vrede.”