Nieuws/Entertainment
2445570
Entertainment

Schwarzenegger heeft bodybuildingbeker terug

De trofee die Arnold Schwarzeneggger in 1969 won als Mr. Universe, is weer terecht. De oud-gouverneur was de beker jaren kwijt, nadat zijn moeder hem had weggegeven.

„In die tijd gaf ik al mijn bekers aan mijn moeder, die ze thuis verzamelde”, legt Arnold uit in een filmpje op TMZ. „Op een gegeven moment is er iemand bij haar op visite gekomen, en zoals ze wel vaker deed met bezoek, gaf ze iets weg. Ze heeft deze trofee gegeven.”

De gast van ma Schwarzenegger verkocht de beker, die uiteindelijk in 2017 in Hongarije opdook. Bodybuilder Lóránd Berke kreeg hem toen van zijn zus cadeau na het winnen van een kampioenschap. Hij plaatste een foto op social media, die werd gespot door de eigenaar van de Hongaarse sportschool waar Arnold traint tijdens de opnames van de nieuwe Terminator-film.

Onlangs gaf Berke de trofee terug aan zijn idool. Tegenover de Hongaarse zender RTL Klub bekende hij dat hij de beker liever zelf had gehouden, maar weet dat hij thuishoort in de collectie van Arnold, waarin alleen dit exemplaar ontbrak. In het filmpje belooft de Terminator-ster dat Berke een vervangende beker van hem krijgt.