Nieuws/Entertainment
2451166
Entertainment

Jon van Eerd zoekt amateurspelers

Jon van Eerd

Jon van Eerd

Jon van Eerd is op zoek naar amateuracteurs die mee willen spelen in zijn nieuwe voorstelling Kunst & Kitsch. De acteur heeft op de site van zijn productiebedrijf Pretparkhuis een vacature geplaatst voor niet-professionele toneelspelers die er altijd al van hebben gedroomd om in een professionele voorstelling te spelen.

Jon van Eerd

Jon van Eerd

De hoofdrollen in Kunst & Kitsch worden gespeeld door Liz Snoijink, Raymonde de Kuyper en Arie Cupé. De amateurspelers mogen meerdere voorstellingen de rol van toerist voor hun rekening nemen. „De acteurs mogen zelf bepalen hoeveel voorstellingen ze mee willen spelen”, aldus Van Eerd, die door de donderdag overleden ’Koning van de Klucht’ John Lanting als zijn opvolger werd gezien. „Uiteraard wordt iedereen zorgvuldig en professioneel voorbereid en ingewerkt. We beloven dat het een bijzondere ervaring wordt.”

Kunst & Kitsch, dat komend seizoen in de theaters te zien is, vertelt over een toergids (Snoijink) die rondleidingen geeft in een saai landhuis. Als zij zich met haar ongebreidelde fantasie steeds meer vrijheden permitteert, ontdekt zij dat haar toehoorders in toenemende mate enthousiast worden. Haar baas (De Kuyper) wordt hiervan op de hoogte gebracht en gaat poolshoogte nemen.

Amateurspelers die interesse hebben, kunnen zich melden tot en met 22 augustus.