Nieuws/Entertainment
2454843
Entertainment

Recensie ’Blind date’

Rollenspel boeit bij vlagen

— Met: Katja Schuurman, Thijs Römer

— Regie: Ruut Weissman

Haar dochtertje vergeten zou erger zijn dan het verlies zelf. Daarom alleen al lukt het Katja (Katja Schuurman) niet meer om van haar man Pom (Thijs Römer) te houden zoals ze vroeger deed. De dood van het kind staat centraal in Blind date, en de ouders die hiermee om proberen te gaan.

Het samenzijn lukt niet meer, maar loslaten is zo moeilijk. Via contactadvertenties proberen ze elkaar opnieuw te bereiken, waarbij ze zich steeds voordoen als iemand anders.

Voor hoofdrolspelers Thijs Römer en Katja Schuurman moet het bijzonder zijn om deze toneelbewerking van de film van Theo van Gogh te maken: de filmmaker bracht de twee ooit samen. Aan het toneelstuk gaat nu een introductie vooraf, waarin Römer en Schuurman duidelijk maken dat elke mogelijke overeenkomst op toeval berust. Toch blijft het moeilijk vooral Schuurman los te zien van hoe we haar als tv-persoonlijkheid kennen.

Hoewel Blind date ontroerende en geestige momenten kent, ervaren we nauwelijks ontwikkeling in de relatie. Een uitweg vinden lijkt onmogelijk. Gelukkig is daar nog de ober/danser, gespeeld door Francis Sinceretti, wiens bewegingen de onmacht, hoop en verlangen van de acteurs invoelbaar maken. Het geeft Blind date precies extra laag die het verdient.

Sterren: 3,5

Maaike Staffhorst