2456702
Entertainment

Sandra van Nieuwland: ’Je hoeft je niet te identificeren met je eigen verhaal’

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland

Human Alien, het nieuwe studioalbum van Sandra van Nieuwland, gaat over ’identiteit en perceptie’ gaat. Het is de eerste plaat die de zangeres, die in 2012 nationale bekendheid verwierf met haar deelname aan The Voice of Holland, in eigen beheer maakte.

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland

„Je hoort zo vaak dat het belangrijk is dat je een verhaal vertelt. Dat je alleen dan meedoet”, zegt Sandra over haar nieuwe plaat. „Maar je bent meer dan je verleden en je omstandigheden. Je bent ook meer dan je succes en je falen. Je hoeft je niet te identificeren met je eigen verhaal. Het kan mooi zijn om te vertellen, en het kan mensen binden, maar je bent meer dan dat. Alleen wat precies?”

De basis van Human Alien werd 2,5 jaar geleden gelegd, toen Sandra merkte dat er iets moest veranderen in haar leven. „Ik was moe. Ik wilde even niet in de belangstelling staan en bezig zijn met hoe anderen naar je kijken.” De zangeres dacht na over de kern, haar ’echte zelf’ en de verschillende rollen die ze in het leven speelt.

Vanaf oktober tot en met december trekt Sandra met haar band langs de Nederlandse theaters. Het album komt op 21 september uit.