Nieuws/Entertainment
2459552
Entertainment

X Factor wil Italiaanse actrice dumpen

Advocaat Harvey Weinstein hekelt ’hypocrisie’ Asia Argento

De advocaat van oud-filmproducent Harvey Weinstein heeft uitgehaald naar Asia Argento. De actrice beschuldigt Weinstein van verkrachting, maar ze zou zelf ook een schikking hebben getroffen nadat ze was beschuldigd van misbruik. Daarmee gaf ze volgens de jurist blijk van „hypocrisie op een verbijsterend niveau”, bericht CNN.

Argento, een van de aanjagers van de #MeToo-beweging, raakte in opspraak door een bericht in The New York Times. De krant schreef dat Argento (42) een schikking van 380.000 dollar (330.000 euro) heeft getroffen met voormalig kindster Jimmy Bennett. Hij stelde dat de actrice in 2013 seksuele handelingen bij hem heeft verricht in een hotelkamer. Bennett was toen zeventien.

De advocaat van Weinstein verwijt de actrice nu „ongelofelijke huichelarij”, die vragen oproept over de juistheid van de beschuldigingen aan het adres van zijn cliënt. Hij stelde opnieuw dat er geen sprake was van dwang in de seksuele relatie tussen Argento en Weinstein. Die is overigens ook door veel andere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag.

The New York Times ontving informatie over de schikking van een anonieme partij. Meerdere ingewijden bevestigden de authenticiteit van de documenten. De actrice heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving over de vermeende schikking.

Asia trok ten strijde tegen vieze grijpgrage mannen, maar zelf greep ze een 17-jarige jongen. Die ze dan ook moest afkopen.

Asia trok ten strijde tegen vieze grijpgrage mannen, maar zelf greep ze een 17-jarige jongen. Die ze dan ook moest afkopen.

X Factor

Inmiddels heeft ook X Factor Italië in een verklaring aangegeven de samenwerking met Asia Argento te stoppen als het verhaal klopt. Ze is vanaf september te zien als jurylid in de Italiaanse talentenshow.

Rose McGowan

Een vriendin van Argento en ook aanjager van de #MeToo-beweging, actrice Rose McGowan, zegt op Twitter niet te weten wat de waarheid is. „Ik heb haar tien maanden geleden leren kennen. We hebben de pijn van het misbruik van Weinstein gemeen. Mijn hart is gebroken.” Over de beschuldiging zegt ze verder: „Er komt vanzelf meer informatie naar buiten, wees aardig.”