Nieuws/Entertainment
2460071
Entertainment

Hier schrok Gerard Joling van tijdens The Voice Senior

Gerard Joling

Gerard Joling

Voor het eerst betreden komende week senioren The Voice-arena in de 60-plus-editie van The Voice of Holland. Volgens coach Angela Groothuizen is er één groot verschil: de ouderen weten al wat ze willen én wat ze kunnen.

Gerard Joling

Gerard Joling

„Over het algemeen is het met senioren: het is geen klei”, aldus Angela. „Je moet niet denken dat je kunt gaan boetseren. Het moet uit henzelf komen. Je moet gewoon aan het talent vragen: ’Wat kan ik voor jou betekenen?’”

Gerard Joling, die samen met Gordon in één van de draaiende stoelen zit, beaamt dat. Wel is er volgens hem nog genoeg werk aan de winkels voor de coaches. „Je ziet toch dat je sommige dingen die verkeerd zijn aangeleerd eruit moet halen. Het betekent dat je ook op hoge leeftijd nog iets kunt leren”, aldus Gerard. „En dat vind ik zo leuk, dat mensen het ook aannemen van een jongere generatie.” Tussen de talenten zit bovendien weer behoorlijk wat potentieel, aldus de zanger. „Er zijn heel veel juweeltjes. Ik ben ervan geschrokken zoveel.”

Gerard en Gordon zijn voor het eerst coach in één van de The Voice-talentenjachten, volgens Gerard ’een ongelooflijke leuke ervaring’. Angela, en de andere coaches Ilse DeLange en Marco Borsato, maakten al eerder hun opwachting.

The Voice Senior is vrijdag voor het eerst te zien bij RTL4. De presentatie is in handen van het The Voice-duo, Martijn Krabbé en Wendy van Dijk.