Nieuws/Entertainment
2460339
Entertainment

’Ik raak voorlopig geen druppel alcohol meer aan’

Dave Roelvink gaat alcoholcursus doen

Dave Roelvink belooft beterschap

Dave Roelvink belooft beterschap

Dave Roelvink heeft na een spontane reactie op Instagram zondagmiddag, nu in een persconferentie officieel gereageerd op zijn ’ongelooflijk stomme’ gedrag van zaterdagavond. Hij werd toen aangehouden door de politie wegens gevaarlijk rijgedrag en bleek 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Dat zal niet weer gebeuren, belooft Dave.

Dave Roelvink belooft beterschap

Dave Roelvink belooft beterschap

„Ik heb besloten in ieder geval sowieso voorlopig geen druppel alcohol meer aan te raken”, beweert de dj dinsdagochtend op een persconferentie voor het tv-programma De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken. Gemakkelijk zal dat niet zijn, getuige een eerdere uitspraak van vader Dries dat de feestganger graag houdt van ’een afzakkertje’.

Maar met een cursus alcohol in het verkeer krijgt hij mogelijk voldoende inzicht om in geen enkel geval meer met drank op achter het stuur te kruipen. Wie wordt aangehouden met drank op, kan sowieso een dergelijke ’Educatieve Maatregel’ opgelegd krijgen door het CBR. Volgens Dave heeft hij dit echter al zelf besloten. „Ik heb begrepen dat er een cursus bestaat waarmee je een betere kijk krijgt op alcohol in het verkeer; wat je jezelf ermee kan aandoen, maar ook wat je anderen ermee kan aandoen, die ga ik volgen.

Nadat hij zondagnacht was vrijgelaten, reageerde hij in eerste instantie verontwaardigd op de ophef die was ontstaan rond zijn arrestatie. Volgens Dave viel het allemaal wel mee; hij had maar drie uur vastgezeten. Naar zijn zeggen was het vooral de politie die te heftig zou hebben gereageerd. In de persconferentie van dinsdagochtend noemt hij zijn gedrag nogmaals ’ongelooflijk stom’ en laat hij weten er ’enorm veel spijt’ van te hebben.