Nieuws/Entertainment
2461352
Entertainment

’Hollywoodster met 240 miljoen krijgt meer dan gewone Nederlanders’

Nederlanders woest op Kaags belofte aan Rihanna

Rihanna geniet van een luxe levensstijl

Rihanna geniet van een luxe levensstijl

Minister Sigrid Kaag mag dan met Rihanna op één lijn zitten in hun gezamenlijke wens dat Nederland miljoenen investeert in onderwijs in ontwikkelingslanden; Nederlanders zelf reageren woedend op de toezegging van de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Rihanna geniet van een luxe levensstijl

Rihanna geniet van een luxe levensstijl

Op Twitter reageren mensen stomverbaasd op het olijke tweetje van Kaag waarin ze schrijft dat de oproep van Rihanna om 100 miljoen dollar te doneren aan GPE voor onderwijs in ontwikkelingslanden haar als muziek in de oren klinkt. Ze vinden dat de steenrijke artiest zelf maar moet investeren.

„Eén of andere wietverslaafde Hollywoodster met 240 miljoen op de bank kan op meer steun rekenen dan gewone Nederlanders die keihard werken, zich blauw betalen aan belastingen en krom liggen om hun eigen kinderen te laten studeren.” Dat is inderdaad ’Gestoord. Ronduit gestoord’, vindt een ander. „Laat die rijke trol en haar miljardairman zelf geld investeren.”

Ook klaagt een aantal mensen over hun problemen met het Nederlands onderwijs, dat in hun ogen te duur is, terwijl de kwaliteit zienderogen achteruitholt. Het lijkt hen dan ook beter dat als de overheid toch geld aan onderwijs wil geven, de euro’s dan naar Nederlands onderwijs gaan. Sommigen richten zich rechtstreeks tot Rihanna om haar dat duidelijk te maken.

Ondertussen heeft minister Kaag via een woordvoerder gereageerd op de ophef en wil zij duidelijk maken dat er in elk geval geen 100 miljoen naar het onderwijs in het buitenland gaat.