Nieuws/Entertainment
2463865
Entertainment

#MeToo-activiste ontkent misbruik tiener

Asia Argento

Asia Argento

De Italiaanse actrice Asia Argento ontkent dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag. De prominente #MeToo-activiste zegt volgens The Guardian „geschokt en gekwetst” te zijn door beschuldigingen dat ze de destijds zeventienjarige acteur Jimmy Bennett heeft misbruikt.

Asia Argento

Asia Argento

Argento, een van de aanjagers van de #MeToo-beweging, raakte in opspraak door een bericht in The New York Times. De krant schreef dat de actrice een schikking van 380.000 dollar (330.000 euro) heeft getroffen met Bennett. Hij zou haar hebben beschuldigd van seksueel wangedrag, dat in 2013 zou hebben plaatsgevonden in een hotelkamer.

De actrice zegt nu dat Bennett onverwacht bij haar aanklopte nadat ze filmproducent Harvey Weinstein had beschuldigd van verkrachting. Ze stelde dat de jonge acteur destijds kampte met ’ernstige financiële problemen’ en om een exorbitant geldbedrag vroeg.

Volgens Argento besloot haar partner, de inmiddels overleden kok Anthony Bourdain, het geld over te maken om ’negatieve publiciteit’ te vermijden. Ze benadrukt in een verklaring ’nooit enige seksuele relatie met Bennett’ te hebben gehad.