Nieuws/Entertainment
2464374
Entertainment

Duitse actrice klaagt Weinstein aan voor verkrachting

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

De Duitse actrice Emma Loman heeft filmproducent Harvey Weinstein aangeklaagd omdat hij haar in 2006 tijdens het festival van Cannes zou hebben verkracht. De nieuwe aanklacht komt bovenop de zaken in New York waarvoor Weinstein al voor de rechter is verschenen.

Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

Loman heeft de zaak tegen Weinstein volgens Amerikaanse media aangespannen voor de federale rechtbank van Californië. Volgens de actrice zou de producent haar hebben meegelokt naar zijn hotelkamer in Cannes en zich daar aan haar hebben vergrepen. Weinstein zou haar op het festival hebben uitgenodigd om te praten over een rol in een van zijn films.

Na de verkrachting zou Weinstein hebben gezegd dat dit bij de filmbusiness hoorde. Kort daarna zouden de producent en twee bodyguards de actrice hebben bedreigd en gezegd dat zij haar niet met rust zouden laten tenzij ze zou beloven niets te zeggen over de aanval.

In New York lopen op dit moment drie concrete rechtszaken tegen Weinstein van drie actrices die stellen dat hij hen in 2004, 2006 en 2013 tot seks heeft gedwongen. De producent heeft in alle drie de gevallen gezegd onschuldig te zijn.