Nieuws/Entertainment
2464521
Entertainment

Broadway- en filmster Barbara Harris overleden

Barbara Harris

Barbara Harris

Broadway- en filmster Barbara Harris is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Chicago Sun Times.

Barbara Harris

Barbara Harris

Harris speelde in de jaren zestig, zeventig en tachtig in een groot aantal filmklassieker, zoals Nashville, Freaky Friday (met een piepjonge Jodie Foster), Peggy Sue got married en Family Plot, de laatste thriller die Alfred Hitchcock maakte. Verder was de Amerikaanse vooral bekend van haar werk op het toneel. Ze speelde veel stukken op Broadway en maakte in de jaren vijftig deel uit van de Compass Players, het eerste improvisatiegezelschap van Amerika.

Harris werd in haar leven vaak genomineerd voor grote prijzen; zo maakte zij drie maal kans op een Tony Award. Zij verzilverde haar nominatie in 1966 voor haar rol in de musical The Apple Tree. De show was meer dan achthonderd keer te zien op Broadway. In 1972 kreeg Harris een Oscarnominatie voor haar rol in de film Who is Harry Kellerman and why is he saying those terrible things about me?.

Haar laatste filmrol speelde zij in 1997, in de zwarte misdaadkomedie Grosse Pointe Blank. Daarna trok Harris zich terug uit het openbare leven; zij bleef wel tot op hoge leeftijd lessen geven aan jonge acteurs. Harris overleed aan de gevolgen van longkanker.