Nieuws/Entertainment
2467494
Entertainment

Martin Koolhoven geeft masterclass op NFF

Martin Koolhoven

Martin Koolhoven

Regisseur Martin Koolhoven geeft op 3 oktober een bijzondere masterclass op het Nederlands Filmfestival. De maker van films als Brimstone, Oorlogswinter, De Grot en Knetter bespreekt en analyseert tijdens de bijeenkomst zijn favoriete films waaronder Once Upon a Time in the West.

Martin Koolhoven

Martin Koolhoven

De sessie met Koolhoven vindt plaats in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het is niet de enige masterclass die die dag plaatsvindt op het festival. Regisseurs Frans Bromet en Bert Hogenkamp geven een masterclass over de Nederlandse documentaire.

Bromet maakte honderden documentaires en reportages en werd bij het grote publiek vooral bekend als maker en stem van de serie Buren (1994). In 2017 ontving Bromet de Ere Zilveren Nipkowschijf voor zijn gehele oeuvre. Bert Hogenkamp is mediahistoricus.

De publieke masterclasses van het NFF zijn onderdeel van het verdiepende programma. Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van 27 september t/m 5 oktober. De kaartverkoop voor de sessies van Koolhoven en Bromet is woensdag van start gegaan.