Nieuws/Entertainment
2469148
Entertainment

Genio de Groot gaat film regisseren

Acteur Genio de Groot gaat een korte film regisseren. Hij wil zijn debuut Convoi Exceptionnel in het voorjaar van 2019 opnemen in Heerlen.

Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan spelen. Convoi Exceptionnel is een absurd en tragikomisch portret van een bij zijn moeder inwonende zoon van veertigplus. Hij is transportbegeleider van convoi exceptionnel-vervoer en spaart in zijn vrije tijd miniatuurtjes van bijzondere vrachtauto’s. Zijn moeder heeft maar één langgekoesterde wens: oma worden. Nu zij stervende is, zal de zoon op zoek moeten naar een vrouw.

„We hebben met cabaretgroep NUHR en De Ploeg vooralsnog geen plannen om nieuwe voorstellingen te maken”, legt De Groot uit. „Een collectief is een samenwerkingsvorm die mij dierbaar is. Met deze korte film zet ik een heel nieuwe stap, als regisseur met een nieuw filmcollectief.” Het scenario is geschreven door debutant Mark van Seggelen; de cameraman is Remco Bakker (Overspel, Vuurzee). Het is de bedoeling dat de crew hierna ook een lange speelfilm gaat maken.

Villa Achterwerk

Het project wordt gesteund door Cinesud, een platform dat het filmmaken in Limburg wil promoten, en de gemeente Heerlen.

Genio de Groot werd bekend bij het grote publiek met zijn rollen in onder meer Het Zakmes, Dorsvloer vol Confetti en Ramses. Hij maakte talloze voorstellingen met het cabaretgezelschap Niet Uit Het Raam (NUHR) en trad met acteur Harry Piekema op onder de naam Hamm & Hoppa. Ook werkte De Groot voor het populaire VPRO-programma Villa Achterwerk.