Nieuws/Entertainment
2469477
Entertainment

'Brad en Angelina maken deal over kinderen'

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben afspraken gemaakt over de zorg voor en het ouderlijk gezag over hun zes kinderen na hun scheiding. Dat meldt Entertainment Tonight woensdag op basis van bronnen rond het koppel.

Als het nieuws klopt, komt er een einde aan het langslepende conflict tussen de twee filmsterren. Jolie en Pitt vroegen in september 2016 een scheiding aan. Sindsdien hebben de echtlieden echter geruzied, onder meer over de vraag waar de zes kinderen moeten gaan wonen.

Het is niet duidelijk wat de precieze afspraken zijn die het koppel heeft gemaakt. Jolie en Pitt zouden binnenkort voor de rechter moeten verschijnen voor een hoorzitting over hun geplande scheiding. Maar dit zou, nu de afspraken zijn gemaakt, niet meer nodig zijn, aldus ingewijden.

Gezonde band

Een van de redenen voor de scheiding is het feit dat Pitt jarenlang te veel alcohol zou hebben gedronken. In september 2016 zou hij een keer in een vliegtuig zijn uitgevallen tegen de zestienjarige Maddox. DIt zou voor Jolie de druppel zijn geweest.

De rechter die de zaak over het ouderlijk gezag in zijn portefeuille heeft, stelde in juni dat Jolie haar ex-man meer de kans moest geven ook zijn kinderen te zien als het zestal bij Jolie in huis zouden komen wonen. De rechter oordeelde dat het in het belang van de kinderen is een gezonde band met hun vader te hebben.