Nieuws/Entertainment
2474670
Entertainment

Update: ’Bond-film wordt zeker uitgesteld tot 2020’

Daniel Craig

Daniel Craig

De nieuwste James Bond-film zal op z’n vroegst pas in 2020 in de bioscopen te zien zijn. Dat meldt The Hollywood Reporter op basis van ingewijden. De producenten hadden vrijdag topoverleg over de ontstane situatie na het vertrek van regisseur Danny Boyle.

Daniel Craig

Daniel Craig

Bond-avontuur 25 stond gepland voor een première eind oktober 2019. Nu de opnames moeten worden uitgesteld is die planning niet meer haalbaar, stellen bronnen rond de productie. De kans is nu groot dat de film pas in het najaar van 2020 te zien zal zijn.

De repetities voor de nieuwe, nog titelloze Bond-film zouden 3 september moeten beginnen; drie maanden later staat de start van de opnames gepland. De verwachting is echter dat de productie moet worden uitgesteld nu er nog geen acteurs zijn gecast én de plek van regisseur weer vacant is.

Producenten Barbara Broccoli en Michael Wilson maakten dinsdag bekend dat Boyle het 25e avontuur van 007 niet meer mag maken vanwege „creatieve meningsverschillen.” Ingewijden zeggen dat de producenten problemen hadden met het script dat Boyle (Slumdog Millionaire) had geschreven met zijn vaste coscenarist John Hodge. De twee maakten hits als Trainspotting, Shallow Grave en A Life Less Ordinary.

Poolse schurk

Boyle wilde Bond 25 graag regisseren als hij zelf zijn script mocht maken. Een scenario van vaste 007-schrijvers Neal Purvis en Robert Wade dat al op de plank lag, verdween daarom in de lade. Dit tweetal tekende voor de succesvolle laatste zes delen in de langlopende reeks.

Het scenario van Boyle en Hodges zou eigentijdser en thematisch meer uitgesproken worden dan de vorige. De film zou een Russische schurk hebben en geschikt zijn „voor het tijdperk van #MeToo en #TimesUp. Ingewijden suggereren dat de producenten deze actuele thema’s nog een brug te ver vonden voor Bond 25.

Ook zou er onenigheid zijn geweest over het casten van de Poolse acteur Tomasz Kot als schurk. Kot brak internationaal door met zijn rol in het liefdesdrama Cold War, dat in mei op het festival van Cannes in de prijzen viel. De agent van Kot heeft de afgelopen week bevestigd dat de acteur een screentest voor de rol heeft gedaan.

Daniel Craig

Nu Boyle is vertrokken, wordt het oude script van Purvis en Wade vermoedelijk afgemaakt of herschreven. Dit zou betekenen dat de opnames zeker voor een half jaar moeten worden uitgesteld. Bond 25 zou dan op z’n vroegst medio 2020 in de bioscopen te zien zijn.

De vraag is alleen of Daniel Craig nog wel zin heeft in de film als de opnames worden uitgesteld. De 50-jarige acteur gaf al eerder te kennen te twijfelen over zijn terugkeer als Bond. Hij zou toch overstag zijn gegaan toen hem een salaris van meer dan 20 miljoen dollar werd geboden én omdat Danny Boyle de regisseur van het project werd. Het tweetal werkte eerder samen toen Boyle de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012 vormgaf.