Nieuws/Entertainment
2474911
Entertainment

Presentator onderschatte reacties op jury Idols

Martijn Krabbé: ’Ik kreeg een shitstorm te verduren’

Martijn Krabbé

Martijn Krabbé

Martijn Krabbé had onderschat hoe zijn jurylidmaatschap in het programma Idols bekritiseerd zou worden. „De Idols-jury kreeg altijd kritiek, maar ik kreeg een shitstorm te verduren”, vertelt hij vrijdag in de Volkskrant. „Na twee jaar was het genoeg geweest.”

Martijn Krabbé

Martijn Krabbé

De presentator werd in 2016 gevraagd als jurylid door Erland Galjaard. „Hij wist dat ik veel ervaring met radio en muziek heb, en dat ik dus snel hoor wat een hit wordt.” Krabbé raadde de voormalig RTL-directeur aan de Nederlandse top-dj’s Hardwell, Martin Garrix, Tiësto en Armin van Buuren als juryleden aan te trekken voor Idols. „Zij plukken er iemand uit en scoren daar een wereldhit mee. Maar waarschijnlijk waren ze te duur.”

Krabbé, die vanaf vrijdag The Voice Senior presenteert, grapt wel eens tegen John de Mol dat hij hem ook de Amerikaanse versie van The Voice had moeten laten presenteren.

„Om daar de presentator te bereiken, moest John langs acht managers, vertelde hij. Vervolgens zag hij hoe deze Carson Daly zijn tekst vergat toen hij tussen de bedrijven door een promo moest opnemen. Als hij zoiets aan mij vraagt, staat het er zo op”, aldus Krabbé. „En goed, en scherp, en energiek.”