2487281
Entertainment

Mike Shinoda in zelfmoordpreventiecampagne

Linkin Park’s Mike Shinoda werkt mee aan een campagne die erop is gericht zelfmoord te voorkomen. Ook onder meer de muzikanten Mike McCready en Stone Gossard van Pearl Jam, acteur en muzikant Jared Leto en zangeres Bebe Rexha zijn te horen in ’I’m Listening’, een twee uur durend programma dat op 9 september overal in de Verenigde Staten op de radio wordt uitgezonden.

De radioshow is de aftrap van de nationale zelfmoordpreventieweek. Naast de muzikanten zullen onder meer ook olympisch zwemkampioen Michael Phelps en voormalig footballspeler Barret Robbins een bijdrage leveren aan de campagne, meldt Rolling Stone.

Mike Shinoda is persoonlijk betrokken bij het onderwerp van de campagne. Ruim een jaar geleden verloor zijn band Linkin Park leadzanger Chester Bennington, die een eind aan zijn leven maakte. „In de meeste delen van de wereld eist zelfmoord meer levens dan oorlog, moord en natuurrampen samen”, aldus Shinoda in een verklaring. „Ik hoop dat het delen van mijn persoonlijke verhaal, in muziek en conversatie, de deur opent voor nieuwe discussies en bewustwording over geestelijke gezondheid.”