2487825
Entertainment

Katy Perry ontkent verkrachting door Dr. Luke

De geruchten dat muziekproducer Dr. Luke zangeres Katy Perry heeft verkracht, zijn niet waar. Dat verklaarde Katy eerder in een getuigenis in de rechtbank, die maandag openbaar is gemaakt.

In het gesprek wordt Katy achtereenvolgens gevraagd of Dr. Luke haar heeft verkracht, seksueel geweld heeft gepleegd, haar heeft gedrogeerd en of ze een seksuele danwel romantische relatie met de producer heeft gehad. Op alle vragen antwoordt de zangeres ontkennend.

De getuigenis is openbaar gemaakt voor de smaadzaak die Dr. Luke heeft aangespannen tegen zangeres Kesha. Die beschuldigde hem in een jaren slepende rechtszaak van seksueel misbruik. Ze wilde om die reden een langlopend contract dat ze had met platenlabel Sony, waar Dr. Luke voor werkte, beëindigen. Volgens de producer verspreidden Kesha en haar moeder valse beschuldigingen over hem om zo onder de overeenkomst uit te komen.

Om dat te bewijzen, vroegen de advocaten van de producer ook de getuigenis van Lady Gaga op. Ze beweerden dat Kesha de Pokerface-zangeres het gerucht had gevoed dat Dr. Luke ook Katy Perry had verkracht. In haar verklaring vertelt Gaga dat ze dat gerucht inderdaad had gehoord van een platenbaas, die haar in Kesha’s bijzijn vertelde: „Ik heb gehoord dat hij Katy ook heeft verkracht.” In de getuigenis van Katy vertelt de zangeres dat ze weleens van deze platenbaas heeft gehoord, maar nooit dergelijke aantijgingen tegen hem heeft uitgesproken.