Nieuws/Entertainment
249538979
Entertainment

Famke Louise na Jinek: ’Ik ben mentaal kapotgemaakt’

Famke Louise

Famke Louise

Vlogger Famke Louise is naar eigen zeggen „mentaal kapotgemaakt” door alle kritiek op haar tv-optreden in het programma Jinek, twee weken geleden. Zij wilde in de uitzending haar deelname aan de actie #Ikdoenietmeermee verdedigen, een initiatief van een groep min of meer bekende Nederlanders tegen de coronaregels. Maar nadat zij een storm van kritiek kregen, trokken eigenlijk alle deelnemers zich terug.

Famke Louise

Famke Louise

„Ik ben erg geschrokken van alle reacties”, aldus Famke Louise maandag in Jinek. „Ik heb geprobeerd alles niet te lezen, maar je leest het toch. Ik zat voor mijn gevoel met de beste intenties in de uitzending. Maar ik kon mij niet goed verwoorden.” Zij stelt dat zij gestresst was in de live-uitzending. „Het is een heel gevoelig onderwerp, en je zit live op televisie met een miljoen kijkers.”

Zij is wel blij dat zij de onvrede onder jongeren over de coronaregels bespreekbaar heeft gemaakt. Zij noemt haar „missie geslaagd”. Famke Louise gaat samen met IC-arts Diederik Gommers een campagne opzetten om de coronaregels te verdedigen richting jongeren. Gommers heeft sinds een paar dagen dankzij Famke Louise ook een Instagram-account.

Als de influencer echt ten onder was gegaan na haar warrige Jinek-optreden had de redactie zich flink achter de oren moeten krabben, zegt verslaggever Rob Goossens in de nieuwe Cultuur en mediapodcast.