Nieuws/Entertainment
24962865
Entertainment

The Simpsons mengen zich in Amerikaanse verkiezingen

Amerika’s bekendste cartoon-familie laat zich niet onbetuigd in de aanloop naar de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten. Er is een speciale Halloween-editie gemaakt van The Simpsons, omdat er dit jaar ’niets engers zou zijn dan de verkiezingen’. Dat meldt Variety.

Marge Simpson, de matriarch, spoort haar echtgenoot Homer aan te gaan stemmen op de verkiezingsdag. Maar als Homer bij het stembureau aankomt twijfelt hij op wie hij moet stemmen. Dit tot grote onvrede van dochter Lisa, die niet kan begrijpen waarom haar vader na de afgelopen vier ’moeilijke’ jaren met president Donald Trump nog steeds niet weet wat hij wil. Heel veel kan Homer zich niet herinneren van Trumps termijn. Op de vraag wat er is gebeurd sinds 2016 antwoordt hij: „Faye Dunaway heeft ooit een Oscar uitgereikt aan de verkeerde film en daarna hebben we nooit meer wat van haar gehoord.”

Tot slot krijgt Homer een lijst voorgeschoteld met dingen die Trump niet goed gedaan zou hebben, waaronder het belachelijk maken van een gehandicapt persoon, Mexicanen bestempelen als verkrachters, weigeren om zijn belastingen te laten zien en er slecht uitzien in een tennis-outfit. Ook zou Trump teveel gegolfd hebben, volgens het lijstje van The Simpsons.