Nieuws/Entertainment
2496714
Entertainment

Mariah Carey’s tweet niet bestraft met 2 miljoen

Mariah Carey

Mariah Carey

De rechtszaak die het promotiebedrijf FEG Entretenimientos, ook bekend als Fenix, tegen Mariah Carey heeft aangespannen, is gedeeltelijk in het voordeel van de zangeres uitgevallen.

Mariah Carey

Mariah Carey

De Zuid-Amerikaanse concertpromoter claimde recht te hebben op 3 miljoen dollar schadevergoeding van Mariah, voor het niet nakomen van een aantal afspraken. Daar van zou 1 miljoen zijn voor het niet laten doorgaan van een aantal geplande concerten en 2 miljoen voor laster, die ze veroorzaakt zou hebben met een tweet. Een rechter bepaalde woensdag dat Carey de 2 miljoen niet hoeft te betalen, omdat ze in de tweet ’slechts haar mening gaf die de promoters geen schade heeft toegebracht’. Dit meldt The Blast.

In eerste instantie was het Mariah zelf die het bedrijf aanklaagde omdat ze haar niet het vooraf afgesproken bedrag betaald zouden hebben, wat Fenix weigerde nadat de zangeres haar Zuid-Amerikaanse shows afzegde. Hierop twitterde Mariah: „Ik ben er kapot van dat mijn shows gecanceld moesten worden. Mijn fans verdienen zoveel beter dan hoe een aantal van deze promoters ze behandeld hebben.”

Hierop besloot het bedrijf in de tegenaanval te gaan en spande een zaak tegen de zangeres aan. Ondanks het mislopen van 2 miljoen dollar hoopt Fenix nog wel op de 1 miljoen dollar voor het afzeggen van de shows. Ook Mariahs zaak tegen de concertpromoter loopt nog steeds.