Nieuws/Entertainment
249979
Entertainment

KINO wijdt filmmaand aan Ennio Morricone

Bioscoop KINO in Rotterdam wijdt de maand september aan de wereldberoemde Italiaanse componist Ennio Morricone. Ter ere van het concert dat de 88-jarige maestro op 19 september in Ahoy verzorgt, vertoont KINO vier films die kenmerkend zijn geweest voor zijn lange, vruchtbare carrière.

De titels die worden vertoond zijn The Battle of Algiers van regisseur Gillo Pontecorvo (1966), The Good the Bad and the Ugly van Sergio Leone (1966), The Sicilian Clan van Henri Vermeuil (1969) en The Untouchables van Brian de Palma (1987). Voor die laatste titel, een epos over de strijd tegen Al Capone, ontving Morricone een van zijn zes Oscarnominaties. Hij ontving het beeldje pas vorig jaar, voor The Hateful Eight van Quentin Tarantino.

De Italiaanse maestro verzorgde de afgelopen zestig jaar de soundtracks voor meer dan vijfhonderd film- en televisieproducties. Hij geldt als een van de invloedrijkste filmcomponisten van de twintigste eeuw. Zijn grootste 'hit' was de soundtrack van Once Upon a Time in the West, die met meer dan tien miljoen verkochte exemplaren een van de meest succesvolle filmmuziekalbums ooit werd.

Onder bezoekers van de vier titels verloot KINO ook meerdere vrijkaartjes voor het concert op 19 september.