Nieuws/Entertainment
249983
Entertainment

Milkshake doet in stilte mee aan Pride Londen

Meer dan 26.000 mensen hebben zaterdag deelgenomen aan de Pride door de straten van Londen. Het Nederlandse festival Mikshake deelde dit jaar een wagen met de WUT?CLUB, maar besloot op het laatste moment om in totale stilte deel te nemen.

''Last minute besloten we om wel alle dj's op de kar te zetten, maar ze niet te laten draaien en in totale stilte mee te doen. We wilden hiermee een statement maken, omdat er zoveel rots gebeurt in de wereld'', zegt een woordvoerster van Milkshake.

Burgemeester Sadiq Khan van Londen sprak de menigte toe op Trafalgar Square. ''We hebben verschrikkelijke weken achter de rug, van terreur tot tragedie. Jullie weten wat het beste tegengif is van verdriet, verlies en haat en dat is de Pride in Londen'', zei Khan volgens de BBC.

Aan de LGBT-parade namen onder meer de politie van Londen, de ambulancediensten en de brandweer deel. Ze droegen vlaggen van landen in de wereld waar homoseksualiteit strafbaar is. Het was de 45e editie van de Pride in Londen. De eerste mars was in 1972.

Het festival Milkshake, dat al vijf jaar het motto heeft 'niets moet, alles mag', vindt zaterdag 29 en zondag 30 juli voor de vijfde maal plaats in het Westerpark in Amsterdam.