Nieuws/Entertainment
2500427
Entertainment

Laatste dag openbaar afscheid Aretha Franklin

Aretha Franklin ligt donderdag weer in een andere outfit opgebaard. De zangeres, die 16 augustus overleed aan kanker, draagt in ’haar’ New Bethel Baptist Church een roségouden maatpak met roze kant en kralen, meldt Detroit Free Press. De Queen of Soul draagt ook speciaal voor haar gemaakte sieraden; een parelketting en oorbellen. Ook heeft ze Christian Louboutins aan met roségouden pailletten.

Donderdag is de laatste kans om afscheid te nemen van Aretha. Dinsdag en woensdag lag de 76-jarige zangeres opgebaard in het Charles H. Wright Museum of African-American History, waar duizenden fans afscheid haar de laatste eer betoonden. Leden van de kerkgemeenschap die de afgelopen dagen niet in staat waren naar het museum te komen voor een afscheid, zijn donderdag welkom in de New Bethel Baptist Church.

Aretha droeg dinsdag een robijnrode kanten jurk en rode leren pumps van Louboutin. Woensdag lag ze in een poederblauwe jurk in haar gouden kist. De Queen of Soul wordt vrijdag naar haar laatste rustplaats gebracht. Na een urenlange uitvaartdienst, die wordt bijgewoond door talloze sterren, in Greater Grace Temple wordt Aretha bijgezet in het familiegraf op Woodlawn Cemetery. Welke kleding de zangeres dan draagt, is nog de vraag.