Nieuws/Entertainment
2500905
Entertainment

Tournee André Rieu goed voor 13,3 miljoen dollar

Andre

Andre

André Rieu, die deze zomer dertien concerten gaf in Maastricht, stijgt dankzij dit recordaantal Vrijthofconcerten naar de tweede plek in de lijst van artiesten die wereldwijd het meest succesvol zijn met hun tournees. Alleen Ed Sheeran was succesvoller.

Andre

Andre

Ruim 142.000 mensen woonden dit jaar Rieus concerten met zijn Johan Strauss Orkest bij in Maastricht. Samen met andere optredens waren de shows goed voor een omzet van 13,3 miljoen dollar, volgens Billboard Boxscore. Ed Sheeran had meer succes en staat bovenaan de ranglijst met een kaartverkoopopbrengst van 15,4 miljoen dollar. Ed toert momenteel door de Verenigde Staten. De grootste klapper maakte Ed met zijn show in de Rose Bowl in Pasadena in de Amerikaanse staat Californië. Met 62.000 verkochte tickets leverde dit concert hem 6,3 miljoen dollar op.

Rieu is de best scorende artiest in zijn genre. Wereldwijd heeft hij in totaal al 550,1 miljoen dollar verdiend aan de ticketverkoop van zijn optredens. Alle 76 concerten die Rieu sinds 2009 op het Vrijthof gaf hebben in totaal 54,1 miljoen dollar opgebracht.