Nieuws/Entertainment
250274
Entertainment

Opbrengst Spider-Man hoger dan verwacht

De opbrengst van Spider-Man: Homecoming is in het eerste weekend hoger dan verwacht. De film heeft de afgelopen dagen al 117 miljoen dollar opgebracht, terwijl filmstudio Sony, Columbia Pictures en producent Marvel rekening hielden met een opbrengst van 80 miljoen dollar. De productie van de film heeft volgens Variety 175 miljoen dollar gekost.

Spider-Man: Homecoming versloeg in het openingsweekeinde Wonder Woman die in de eerste dagen 103,3 miljoen dollar opbracht. Op basis van de openingscijfers staat Spider-Man op de derde plek. Alleen Beauty and the Beast (174,8 miljoen) en Guardians of the Galaxy 2 (146,5 miljoen) brachten meer op in het openingsweekend.

Spider-Man Homecoming is de derde doorstart van de spinnenman in zeventien jaar tijd. De Britse acteur Tom Holland speelt voor het eerst de hoofdrol, hij was wel eerder als Spider-Man te zien in de laatste Captain America-film.

Superwapen

De film draait in de Verenigde Staten in 4348 zalen. In het derde deel is te zien hoe Spider-Man probeert zijn speciale gaven te combineren met een normale schoolcarrière. Ondertussen probeert een nieuwe schurk, gespeeld door Michael Keaton, een superwapen te ontwikkelen.

Ook in Nederland trekt Spider-Man: Homecoming volle zalen. In de eerste drie dagen ontvingen de Nederlandse bioscopen bijna 60.000 bezoekers tijdens de filmvoorstellingen van de nieuwe Marvel-films.