Nieuws/Entertainment
250324
Entertainment

Paul gastmuzikant op nieuwe plaat Ringo

Niemand minder dan Paul McCartney levert een bijdrage aan de nieuwe plaat van Ringo Starr. Give More Love verschijnt half september en de twee overgebleven leden van The Beatles zijn te horen in de song We’re on the Road Again.

Paul speelt bass op het nummer dat door Ringo en Steve Lukather werd geschreven. Ook doet de ex-Beatle mee in het achtergrondkoortje. Paul is ook de bassist in de song Show Me The Way.

Er doen veel bekende artiesten mee aan Give More Love. Naast Paul Mccartney zijn ook Peter Frampton, Joe Walsh, Don Wax, Jeff Lynne, Dave Stewart en Edgar Winter te horen.

Remakes

Naast nieuwe songs staan er op het album ook vier remakes van oude hits van Ringo. Twee daarvan schreef hij in de jaren zeventig met George Harrison, ook een ex-Beatle. Het gaat om Photograph en Back of Boogaloo. Verrassend is de remake van Don’t Pass Me By, een nummer van de witte dubbel-lp die The Beatles in 1968 uitbrachten. Het was de eerste keer dat Ringo met een compositie bijdroeg aan het oeuvre van The Fab Four.

Give More Love verschijnt op 15 september. De titelsong van het album is sinds vrijdag te beluisteren op muziekstreamingsdiensten.