Nieuws/Entertainment
2506031
Entertainment

Britt Dekker blij met uitslag NK Dressuur

Britt Dekker

Britt Dekker

Britt Dekker is dertiende geworden in de finale op het NK Dressuur in Ermelo. Dat laat ze op Twitter weten.

Britt Dekker

Britt Dekker

Vrijdag liet Britt nog weten dat het haar niet uitmaakt op welke plaats ze zou eindigen met haar paard Eve. „Het is gewoon zo cool om op het NK te mogen rijden.” En ze behoorde immers al tot die 14 deelnemers van de 60 die door mochten. En dat is dan ook de toon die gepaard gaat met het melden van de finale-uitslag, waar ze als eennalaatste eindigde: „Eve en ik hebben de finale bereikt van het NK! Uiteindelijk zijn we 13e van Nederland geworden. We hadden een aantal spanningsfoutjes, maar echt super super supertrots op haar!”

Tegelijk kijkt ze optimistisch naar de toekomst voor hen in het dressuurrijden. „We hebben nog zoveel verbeterpunten!!! Goed vooruitzicht dus.” Ze kijkt met vertrouwen naar de toekomst, waar ze eerder deze week over zei: „Ik weet dat Anky van Grunsven al over de dertig was toen ze nog op de OlympischeSpelen reed, dus we kunnen nog jaren oefenen. Daar ben ik nog niet in de buurt, maar je moet ergens beginnen.”

Britt Dekker heeft haar droom mogen waarmaken op het NK Dressuur in Ermelo, en is daarbij in de finale op de dertiende plaats geëindigd.

Op Twitter geeft Britt aan heel erg trots te zijn op haar paard Eve. Ook zegt ze dat ze last had van een paar spanningsfoutjes. Toch is de presentatrice erg blij met haar prestatie. ’We hebben nog zoveel verbeterpunten!!! Goed vooruitzicht dus’, laat ze weten.

Britt heeft nog lang geen genoeg van dressuur, liet ze deze week weten. ’Ik voel me 0,0 procent Anky van Grunsven, want die staat op eenzame hoogte’, zei ze over haar grote voorbeeld. ’Maar ik weet dat Anky al over de dertig was toen ze nog op de OlympischeSpelen reed, dus we kunnen nog jaren oefenen. Daar ben ik nog niet in de buurt, maar je moet ergens beginnen.’