Nieuws/Entertainment
2507581
Entertainment

’Yep, that’s tv-land’

Kasper van Kooten vervangen door ’vaste RTL-gezichten’

Kasper van Kooten

Kasper van Kooten

Acteur Kasper van Kooten stopt met de presentatie van het RTL-programma Groeten uit 19xx. Op Twitter laat hij weten dat een tweede seizoen er voor hem niet in zit.

Kasper van Kooten

Kasper van Kooten

„De zender heeft me eraf gehaald, omdat haar ’vaste gezichten’ meer moeten werken. Yep: that’s tv-land!”, twittert Kasper. „Ik vond het in elk geval een superklus en ga lekker door met nieuwe dingen!”

Het programma Groeten uit 19xx komt oorspronkelijk uit België. In Nederland was begin dit jaar het eerste seizoen te zien op RTL4, met de gezinnen van onder anderen René Froger en Frans Bauer en Bastiaan en Tooske Ragas. In Groeten uit 19xx keren bekende Nederlanders met hun gezin terug naar het jaar waarin de hoofdgast twaalf jaar oud was. Ze logeren een weekend lang in een huis dat helemaal is ingericht zoals het was in dat jaar. Ook de kapsels en kleding van de deelnemers veranderen mee. Tegelijkertijd moeten de deelnemende gezinnen het even zonder de luxe en technologie van de huidige tijd doen.

Als presentator speelde Kasper van Kooten het verkleedspelletje mee en kleedde zich ook naar de maatstaven van het jaar dat centraal stond. RTL heeft nog niet op het verzoek om commentaar gereageerd.