2507829
Entertainment

’Debra Messing kan meer dan comedy’

In de thriller Searching laat Debra Messing een andere kant van zichzelf zien

In de thriller Searching laat Debra Messing een andere kant van zichzelf zien

Debra Messing, vooral bekend van de hitserie Will & Grace, laat een heel andere kant van zichzelf zien in de thriller Searching, die vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen draait.

In de thriller Searching laat Debra Messing een andere kant van zichzelf zien

In de thriller Searching laat Debra Messing een andere kant van zichzelf zien

Dat stelt regisseur Aneesh Chaganty, die voor zijn bijzondere project allemaal onconventionele keuzes maakte. De film vertelt over een vader wiens tienerdochter verdwijnt en probeert te achterhalen wat er gebeurd is. Het hele verhaal wordt verteld door beelden op de elektronische apparatuur die het leven van de moderne mens domineert: computers, smartphones en laptops.

„Het idee om het verhaal op deze manier te vertellen, dwong iedereen die meewerkte volledig uit zijn of haar comfortzone te stappen”, vertelt Chaganty. „Als regisseur moest ik het project anders aanpakken dan normaal. Maar datzelfde gold voor de schrijvers, de mensen van de editing of de acteurs.” De regisseur zocht heel bewust ook acteurs die een prestatie konden neerzetten die mensen nog niet eerder van ze hadden gezien. Om die reden vroeg hij acteur John Cho, vooral bekend van zijn bijrollen in de American Pie-films en Star Trek, voor de hoofdrol.

Comédienne

In de rol van de doortastende rechercheur die de verdwijning van het meisje onderzoekt, castte Chaganty actrice Debra Messing. „Het grote publiek kent haar vooral als comédienne”, legt de regisseur uit. „We weten allemaal hoe goed haar timing en haar fysieke humor is. Ik wilde eens laten zien dat ze veel meer dan dat kan en dat ze ook uitstekend uit de voeten kan met een dramatische rol als deze.”

De productie van Searching duurde meer dan twee jaar - het meest arbeidsintensieve onderdeel van het hele proces was de montage. „Ik heb best heel lang getwijfeld of het zou lukken om ons revolutionaire idee daadwerkelijk om te zetten in een speelfilm die twee uur kon boeien”, bekent Chaganty nu. „Er waren zoveel hobbels en risico’s die we moesten nemen. Maar toen we de proloog af hadden, waarin we zien hoe de relatie tussen vader David en dochter Margot zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld, was ik ervan overtuigd dat het echt kon werken.”

Eerst bewijzen

Zijn thriller werd na de wereldpremiere op het festival van Sundance lovend ontvangen. Searching won diverse prijzen en werd meteen aangekocht door distributeur Sony, die de film eind augustus groot uitbracht in de VS. Toch wil Chaganty ervoor waken nu te worden gezien als wonderboy. „Het voelt heel goed om te worden beloond na twee jaar heel hard werken”, knikt hij lachend. „En dat geldt niet alleen voor mij, maar voor alle mensen met wie ik aan dit project heb gewerkt. Maar ik heb op geen enkele manier de illusie dat ik er nu al ben; integendeel, ik ben pas net begonnen. Laat me nu maar eens gaan bewijzen dat ik ook een normále film tot een goed einde kan brengen.”