Nieuws/Entertainment
2507937
Entertainment

Volkszanger pleit voor behoud journalistieke programma’s

Dries Roelvink: ’Boer zoekt Vrouw naar commerciëlen’

Dries Roelvink heeft een mening over de NPO

Dries Roelvink heeft een mening over de NPO

De NPO krijgt steun uit onverwachte hoek: het is volkszanger Dries Roelvink die op Radio 1 zijn inzichten deelde, als fan van de pulieke omroep. Wel vindt hij dat amusementsprogramma’s als Boer zoekt Vrouw naar de commerciële zender kunnen.

Dries Roelvink heeft een mening over de NPO

Dries Roelvink heeft een mening over de NPO

„De publieke omroep krijgt het helaas steeds moeilijker. Ik vind dat persoonlijk erg jammer, omdat ik graag naar journalistieke programma’s kijk. Ik heb dat denk ik een beetje van mijn vader overgenomen. Want ik weet nog heel goed dat bij ons thuis altijd gekeken werd naar Brandpunt, Achter Het Nieuws en Hier en Nu”, vertelt de volkszanger.

Dries Roelvink is dan ook blij dat de publieke omroep niet gaat bezuinigen op journalistieke programma’s. „Zoals Zembla, Nieuwsuur en mijn favoriete programma Andere Tijden. Dat zijn echt heilige huisjes, net zoals op Radio 1 het programma Langs De Lijn en ’s avonds Met Het Oog Op Morgen. Die moeten altijd blijven, vind ik, en daar vind ik de publieke omroep ook ijzersterk in.”

Hij vervolgt: „Amusementsprogramma’s als Boer Zoekt Vrouw mogen wat mij betreft verhuizen naar commerciële zenders, want om die soort programma’s krijg je natuurlijk ook heel makkelijk reclameblokken. Wat ik wil zien op de publieken, zijn programma’s als Pauw, Jinek, De Wereld Draait Door.”