Nieuws/Entertainment
2514659
Entertainment

Armin van Buuren opent Muziekids studio

Armin van Buuren

Armin van Buuren

Armin van Buuren opent dinsdag de naar hem vernoemde Muziekids Studio in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. In deze studio kunnen de patiënten muziek maken en ontspannen. Eerder verbonden artiesten als Guus Meeuwis, René Froger, Nick & Simon en Ali B al hun naam aan dit initiatief in ziekenhuizen in Almere, Blaricum, Hilversum, Beverwijk en Tilburg.

Armin van Buuren

Armin van Buuren

Volgens de initiatiefnemer van de studio’s, stichting Muziekids, zorgt het concept ervoor dat kinderen even het ziekenhuis vergeten. „Dat is heel belangrijk voor ze en het kan zelfs bijdragen aan een sneller herstel.”

De dj krijgt bij de officiële opening van de Armin van Buuren Muziekids Studio hulp van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en een patiënt. Armin geeft niet alleen zijn naam aan de studio, maar denkt ook mee over het concept ervan en komt geregeld langs om samen met de kinderen muziek te maken, vertelt een woordvoerder. De stichting streeft ernaar in ziekenhuizen in heel het land Muziekids Studio’s te openen.