Nieuws/Entertainment
2517997
Entertainment

Roderick Veelo (RTL) in de prijzen

Roderick Veelo is de grote winnaar van de Online Radio Awards. De RTL-presentator won met de TPO podcast zowel de prijs voor beste podcast als voor beste presentator.

Veelo versloeg onder meer 3fm-dj Michiel Veenstra, die in zijn vrije tijd een interviewprogramma en een podcast over Disney maakt. De jury roemt Veelo voor zijn algemene kennis, stemgebruik en ‘strakke flow’.

Ook Grand Prix Radio viel in de prijzen. De Formule 1-zender van commentator Olav Mol en Alexander Stevens werd uitgeroepen tot beste online radiostation.

Het is dit jaar voor het eerst dat de Online Radio Awards worden uitgereikt. Maandag werden ook de Dutch Podcast Awards, een vergelijkbaar initiatief, voor het eerst toegekend.

De Dutch Podcast Awards kregen direct kritiek vanwege een onderscheiding voor De Technoloog, dat eerder nog in opspraak kwam wegens het opvoeren van een nepdeskundige. De podcast wordt gemaakt door BNR, dat ook organisator is van de Dutch Podcast Awards.

In een nagekomen reactie stelt hoofdredacteur Sjors Fröhlich dat de kritiek geen recht doet aan de ’ijzersterke jury, waar geen BNR-er in te bekennen was’. „En natuurlijk de mensen die hebben gestemd.”