Nieuws/Entertainment
2518699
Entertainment

Daniel Craig gaat andere film dan Bond opnemen

Daniel Craig

Daniel Craig

Acteur Daniel Craig gaat in november een nieuwe film opnemen. Hij speelt een hoofdrol in Knives Out, een thriller over een detective die op een lastige zaak wordt gezet. Rian Johnson, de man die onder meer Star Wars: The Last Jedi maakte, gaat volgens Deadline regisseren.

Daniel Craig

Daniel Craig

Het nieuws bevestigt dat de nieuwe Bond-film zeker een half jaar wordt uitgesteld. Het project kwam in zwaar weer nadat de producenten regisseur Danny Boyle de laan uitstuurden. Zij zouden een onoverkomelijk creatief verschil van mening hebben over het scenario en de beoogde acteur voor de schurkenrol.

De opnames van Bond 25 zouden in december van start gaan; de première stond in oktober 2019 gepland. De problemen met de regisseur betekenen dat het project vermoedelijk pas eind 2020 in de bioscopen te zien is. De vraag is of Craig nogmaals terugkeert als Bond; de acteur is de 50 inmiddels gepasseerd en heeft al vaker aangegeven genoeg te hebben van de rol. Bovendien ging hij alleen overstag dankzij het recordsalaris van maar liefst 25 miljoen dollar én de samenwerking met Danny Boyle als regisseur.