Nieuws/Entertainment
2518813
Entertainment

BlacKkKlansman best bezochte film in Nederlandse bios

John David Washington

John David Washington

De nieuwe film BlacKkKlansman van regisseur Spike Lee ontpopt zich tot grote hit in de bioscopen. Met 43.000 bezoekers in vijf dagen tijd is het op dit moment de best bezochte titel in de Nederlandse theaters, blijkt uit de cijfers van de bioscoopbranche.

John David Washington

John David Washington

Hiermee doet BlacKkKlansman het deze week beter dan grote successen als Mamma Mia! 2, Mission: Impossible 6 of Hotel Transylvanië 3.

De zwarte komedie van Spike Lee vertelt het waargebeurde verhaal van donkere FBI-agent Ron Stallworth (John David Washington, de zoon van Denzel) die in de jaren zeventig samen met zijn partner (Adam Driver) wist te infiltreren bij de Ku Klux Klan. Stallworth legde per ongeluk per telefoon het contact; zijn blanke partner gaf zich voor Stallworth uit op Klan-meetings.

De critici zijn zeer lovend over de film, die op het festival van Cannes de Grote Juryprijs won. BlacKkKlansman is opgedragen aan Heather Heyer, de vrouw die augustus 2017 omkwam toen in de Amerikaanse plaats Charlottesville een blanke nationalist op een groep antifascisten inreed.