2519000
Entertainment

Ludieke actie Twan Huys in reactie op kaasstengel-kritiek

Twan Huys heeft dinsdag in de tweede uitzending van RTL Late Night onder zijn leiding subtiel alle kritiek op het gebrek aan kaasstengels op tafel gepareerd.

Op sociale media werd er maandag veel geklaagd dat op de tafel waar de gasten aan zaten geen snacks stonden, zoals bij zijn voorganger Humberto Tan wel het geval was. De hashtag Kaasstengels was enige tijd trending; veel Twitteraars vonden het decor niet meer gezellig zonder bittergarnituur.

Ook in de diverse recensies in de kranten werd de afwezigheid van borrelhapjes ook veelvuldig opgemerkt. „De gasten bij Huys kunnen fluiten naar een snack”, schreef BN/De Stem.

In de promo van het programma stonden op tafel zeker twintig glaasjes met kaasstengels. Het programma zelf had eerder op de dag al gehint op de ludieke actie door een foto te plaatsen van een winkelmandje vol met kaasstengels. De redactie introduceerde bij een foto van de tafel vol snacks zelfs een nieuwe hashtag; #TeamKaasstengels.

De stunt werd op sociale media met veel gejuich ontvangen. Toen het programma begon, waren de kaasstengels overigens weer van tafel verwijderd. Wel stonden er tijdens de tweede uitzending glaasjes alcohol voor de gasten. Ook op de afwezigheid van ’gezellige drankjes’ werd maandagavond namelijk veel kritiek geuit door de Twitterende kijkers.