Nieuws/Entertainment
2519323
Entertainment

Verschil met Pauw wordt groter

Kijker laat Twan Huys vooralsnog links liggen

Twan Huys

Twan Huys

Ook de tweede uitzending van RTL Late Night met Twan Huys heeft niet de gewenste kijkcijfers opgeleverd. De vervanger van Humberto Tan trok dinsdagavond met zijn talkshow 461.000 kijkers, tegenover 833.000 voor Pauw (NPO 1).

Twan Huys

Twan Huys

Het verschil in kijkers tussen beide talkshows werd op de tweede dag hiermee groter. Op maandag wist Huys nog 522.000 kijkers te trekken, terwijl 749.000 Nederlanders toen op Pauw afstemden.

De presentator, die deze zomer overkwam van Nieuwsuur, had voor de tweede uitzending van RTL Late Night alle ’kritiek’ op het gebrek aan kaasstengels op tafel gepareerd. In de promo van het programma stonden op tafel zeker twintig glaasjes met kaasstengels. De actie werd op sociale media met veel gejuich ontvangen.

Oranjeleeuwinnen

Iets meer dan een miljoen mensen zagen de kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse voetbalvrouwen tegen Noorwegen. De vrouwen gingen met 2-1 onderuit en liepen daardoor directe plaatsing voor het WK mis.

Het duel, live uitgezonden door SBS6, belandde in de daglijst van de Stichting KijkOnderzoek op de zevende plek. Daarboven eindigden onder meer De Rijdende Rechter (NPO 1), Opsporing Verzocht (NPO 1) en Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL 4).