Nieuws/Entertainment
2519931
Entertainment

Hoofdrol voor Shahine El-Hamus in Belofte van Pisa

Shahine El-Hamus

Shahine El-Hamus

Shahine El-Hamus, onder meer bekend van hitserie A’dam-EVA, gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Nederlandse speelfilm De Belofte van Pisa. Dat maakte distributeur Independent Films woensdag bekend.

Shahine El-Hamus

Shahine El-Hamus

De coming of age-film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour. De Belofte van Pisa vertelt over de vijftienjarige Amsterdamse jongen Samir, door iedereen Sam genoemd. Sam kan fantastisch trompet spelen en wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt. Zo goed en zo kwaad als het gaat, houdt Sam zijn school en zijn familieleven gescheiden, vastbesloten zijn diploma te gaan halen.

Het scenario van De Belofte van Pisa is geschreven door Robert Alberdingk Thijm (Dunya & Desie). De film wordt geregisseerd door Norbert ter Hall (A’dam-EVA) en geproduceerd door Rolf Koot (All Stars, Lek). De opnames starten eind deze maand.

Distributeur Independent Films brengt De Belofte van Pisa op 10 oktober 2019 uit in de bioscoop. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt.