Nieuws/Entertainment
2520418
Entertainment

Koning van Marokko draagt horloge van een miljoen

Koning Mohammed VI

Koning Mohammed VI

De Marokkaanse koning Mohammed VI draagt een horloge met een waarde van een miljoen euro. Dat meldt woensdag de Spaanse krant El País. De vorst heeft een uurwerk uit de Nautilus-reeks van het exclusieve Zwitserse merk Patek Philippe. Het horloge is voorzien van 1075 diamanten.

Koning Mohammed VI

Koning Mohammed VI

Horloges van Patek Philippe zijn gezien de prijzen niet voor iedereen weggelegd. De Braziliaanse stervoetballer Neymar heeft er een, maar die kostte ’slechts’ 55.000 euro. Een soortgelijk exemplaar als de Marokkaanse koning heeft, werd eerder dit jaar in Genève geveild voor 543.000 euro.

Het uurwerk van de koning werd opgemerkt door het Instagram-account Insane Luxury Life, dat bijhoudt welke beroemdheden welke dure horloges dragen. In Marokko wordt inmiddels op sociale media besmuikt gepraat over het uurwerk van de koning, aldus El País.

Mohammed VI is overigens ook niet te beroerd om horloges en juwelen als cadeau te geven: de Amerikaanse president Barack Obama kreeg in 2016 voor een waarde aan 87.000 euro aan geschenken ter gelegenheid van zijn afscheid. Hij mocht die overigens niet houden. De Spaanse premier Mariano Rajoy gaf Obama een Iberische ham en koning Felipe een Engelstalige versie van het boek Don Quichot.