Nieuws/Entertainment
2523876
Entertainment

Kim Kardashian kan niet stoppen met activisme

Kim Kardashian

Kim Kardashian

Nu Kim Kardashian voor één gevangene gratie heeft verzorgd, kan ze niet meer stoppen zich in te zetten voor veroordeelden die in haar ogen te zwaar zijn gestraft. Dat liet ze woensdag weten in een tweet, verzonden uit het Witte Huis.

Kim Kardashian

Kim Kardashian

De realityster en cosmetica-ondernemer was daar om de zaak van Chris Young te bespreken. De 30-jarige kreeg in 2010 levenslang zonder kans op vrijlating voor het bezitten van marihuana en een halve gram cocaïne. Eerder dit jaar lukte het Kim na een gesprek met president Donald Trump om Alice Marie Johnson vrij te krijgen. De vrouw zat 21 jaar in een gevangenis in Alabama voor een relatief licht drugsdelict.

Kim twitterde: „Het begon met Alice, maar toen ik haar zag en de gezichten leerde kennen achter de verhalen van mannen en vrouwen in gevangenissen, wist ik dat ik niet na één geval kon stoppen. Het is tijd voor echte, systematische, verandering.”

Ambtenaren op het Witte Huis verklaarden tegenover CNN dat Kim naar verwachting geen ontmoeting heeft met Trump, maar sluiten niet uit dat die er alsnog komt. Uit een foto die Kim deelde blijkt dat ze aanschoof bij een vergadering, waarbij ook presidentsdochter Ivanka Trump en haar echtgenoot Jared Kushner aanwezig waren.