Nieuws/Entertainment
2536209
Entertainment

CBS-baas opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik

Les Moonves

Les Moonves

De in opspraak geraakte Les Moonves (68) is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Zes vrouwen vertellen aan The New Yorker dat de topman van de Amerikaanse tv-zender CBS hen heeft gedwongen om orale seks met hem te hebben.

Les Moonves

Les Moonves

Ook wordt Moonves ervan beschuldigd fysiek geweld te hebben gebruikt tegen de vrouwen, die hij ook talloze keren zou hebben geïntimideerd. Een aantal van de vermeende slachtoffers zegt dat de CBS-baas, die wordt gezien als een van de machtigste personen in de Amerikaanse televisiewereld, uit zou zijn op wraak, toen bleek dat zij niet ingingen op zijn avances.

Uitvoerend producent Phyllis Golden-Gottlieb zegt dat vorig jaar aangifte tegen Moonves heeft gedaan, waarin ze beweert dat de topman haar eind jaren tachtig heeft gedwongen om orale seks met hem te hebben. Bronnen binnen de politie hebben het magazine verteld dat de aangiften ’geloofwaardig achtten’, maar dat ze niet zijn overgegaan op aanhouding van Moonves, omdat de zaak zou zijn verjaard.

Eerder dit jaar hadden al zes andere vrouwen, inclusief Six Feet Under-actrice Illeana Douglas, Moonves beschuldigd van misbruik. Daarmee komt de teller op twaalf aanklachten. De raad van bestuur van CBS liet onlangs weten dat de topman voorlopig mag aanblijven, maar voegde er wel aan toe dat er een officieel onderzoek naar de beschuldigingen zal plaatsvinden. Ook schrijven verschillende Amerikaanse media dat het bestuur Moonves een aanbod hebben gedaan van 100 miljoen dollar om het bedrijf per direct te verlaten.